Sztuka a społeczeństwo: jak twórczość artystyczna odzwierciedla zmieniające się realia.
Przemożnymi czynnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy relacje przynoszą winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W jakimkolwiek bądź też razie, istnieje wielka ilość substancji w winogronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w drobnych liczbach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszystkie te substancje dają winogronom specjalistyczny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Skutkiem tego ważne jest, żeby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, lecz odmienny bukiet.
1. Dowiedz się więcej
2. Zobacz teraz
3. Sprawdź to
4. Zobacz stronę
Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.